Keukenkastjes Schilderen

Zelf uw keukenkastjes verven in 7 stappen

Bent u toe aan een nieuwe kleur keukenkastjes? Dan hoeft u niet gelijk op pad voor nieuwe keukenkastjes! U kunt gemakkelijk de kastjes zelf verven. Het kost wat tijd, maar het is een hele voordelige manier voor een compleet andere uitstraling van uw keuken. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u uw keukenkastjes kan verven!

Stap 1 Kastjes demonteren

Demonteer als eerste de kastjes en zet ze in een ruimte waar u goed de ruimte heeft om rustig te verven. Zo staan de kastjes niet in de weg en kunt u ze goed laten drogen na het verven.

Stap 2 Ontvetten

Nu kunt u beginnen met het ontvetten van uw kastjes. U kunt hiervoor ammonia gebruiken, maar u kunt ook voor een speciale verfreiniger gaan. De verfreiniger zal wat duurder zijn, maar zal uiteindelijk wel beter werken.

Stap 3 Schuren met de hand

Nu kunt u beginnen met het schuren. Doe dit met de hand voor een mooier effect! Met de schuurmachine kunt u diepe krassen veroorzaken en dit kan een lelijk effect geven als u de kastjes heeft geverfd.

Stap 4 Afnemen met water

Heeft u de kastjes ontvet en geschuurd? Neem ze dan even af met water om de stofresten te verwijderen. Laat dit goed drogen en daarna kan het schilderwerk beginnen.

Stap 5 Grondverf

Zet als eerste uw keukenkastjes in de grondverf. Dit is een primer die er voor zal zorgen dat de verf beter op de kastjes blijft zitten.

Stap 6 Kleurtje

Als de grondverf goed is gedroogd, kunt u de gewenste kleur aanbrengen. Dit kunt u doen met een roller of met een kwast. Soms heeft één laagje verf niet altijd het gewenste effect dus dan kunt u na het drogen van de eerste laag nog een tweede laag verf aanbrengen.

Stap 7 Laten drogen en weer installeren

Als de kastjes goed zijn gedroogd, dan kunt u de kastjes weer monteren op de juiste plaats. Nu bent u alweer klaar met het verven van uw kastjes!

Toch niet zelf doen?

Heeft u na het lezen van dit artikel wel de behoefte aan een nieuwe kleur kastjes, maar niet de tijd en het zin om het zelf te doen? Neem dan een kijkje op redeco.nl. Redeco is een erkend schildersbedrijf & glaszetter en helpt u graag bij het verven van uw keukenkastjes!